Bingo!

Geschreven door Susan Callaars Geschreven op 18 april 2016 door

Ik vind het best lastig om het leven niet te zien als een bingokaart.
Als een gek probeer ik zoveel mogelijk fiches te verzamelen in de hoop dat ik een pot met geluk krijg bij Bingo! Ik heb al een aantal rijtjes af op de kaart, maar toch blijven er vakjes open. Want als eind-twintiger heb je nogal wat te sparen. Een leuk huis, een sprankelende relatie, fantastisch werk, een nog fantastischer lijf. En ook nog genoeg tijd voor je bruisende sociale leven. Als we dat allemaal hebben, dan kan het grote genieten gaan beginnen. Toch?

Aan de bingomolen geef ik geregeld een zwieper, want aan geluk moet gewerkt worden. Maar aan elke zwieper kleeft het gevaar van de-‘Alles wordt anders na het vallen van mijn geluksnummer’-verwachting. Verheugen op wat gaat komen of een beetje dromen, daar is echt niks mis mee. Maar bij het maken van grote verwachtingen moet je oppassen. De kans dat je teleurgesteld wordt of dat er helemaal niets verandert, is aanwezig. Hierdoor kijk je vaak over de mooie dingen die gebeuren heen.

De laatste paar maanden is dit een ‘hot topic’ in mijn leven. Loslaten van verwachtingen is één van de moeilijkste dingen die ik ooit heb gedaan. Het liefste ontvang ik een soort garantie-bon in de brievenbus. Op de bon staat de tekst: ‘Susan, alles komt goed. Al die dingen die je zo graag wilt, komen binnen afzienbare tijd (belangrijk!) op je pad.’ Oh, dat zou ik écht graag willen.
Maar ik leef niet in Disneyland en ik moet vertrouwen hebben dat mijn pad mij brengt waar ik heen moet.

Ik wil graag 3 dingen met jullie delen die mij hier bij helpen:

♡ De druk verminderen
Dat is wel een hele lastige voor een controle freak als ik, maar het werkt. Ik hou mezelf geregeld voor dat niet elk gesprek dat ik voer, hoeft te leiden tot een nieuwe kans. En dat niet elke date een huwelijkskandidaat is. En ik niks mis als ik andere keuzes maak dan de rest.
♡ Babystapjes maken
Als ik over verwachtingen praat, beginnen mijn zinnen vaak met ‘Ja, maar als..’ en mijn favoriet ‘Zometeen..’. Ik roep mezelf dan meteen terug en kijk ik eerst wat er de komende vijf minuten op de planning staat. Één van de beste quotes is niet voor niets ‘Life is what happens to you, while you’re busy making other plans’.
♡ Visualiseer wat je wilt bereiken
Ik wil wel heel veel, maar hoe ziet dat er eigenlijk uit? Ik heb boven mijn bed een moodboard hangen, die precies weergeeft waar ik naar toe wil. Ik weet niet hoe ik er ga komen, maar dat ik er kom is zeker.

Liefs,
Susan

Susan Callaars denkt vaak ‘Is dit alles?’, en daarom is ze het roer aan het omgooien. De thema’s geluk en bewustwording komen vaak terug in haar blogposts, maar ze schrijft ook graag over haar parkiet Pip en alledaagse onderwerpen. Alles wat haar doet bruisen pakt ze aan en hierin neemt ze jullie mee!

blog-susan

Over Gastblogger

Af en toe deelt een gastblogger met je wat hij/zij mee maakt op het pad van bewustwording. Laten we elkaar inspireren. Gewoon omdat het kan:)

Meer van Gastblogger

30 jan Boos
9 jan Clean in 2017
12 dec Iets voor jezelf beginnen
5 dec Kracht van stilte

Bekijk alles van

Online Cursussen

Kadootjes

Gratis inspiratie

Coaching

Voor zelfliefde & innerlijke vrijheid

Massagetherapie

Van denken naar voelen

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.