Bokito

Geschreven door Susan Callaars Geschreven op 30 mei 2016 door

Ik vind het mega moeilijk om aan niks te denken.

Er is altijd wel een gedachte in mijn hoofd en die maakt de raarste sprongen. De welbekende aapjes houden zelden tot nooit hun mond. Op zich heel gezellig, want ik ben nooit alleen. Maar als je er langer over nadenkt, is het eigenlijk krankzinnig. De stemmetjes bepalen in veel gevallen wat ik doe of zeg. En hoe vaker ik luister naar Bokito, hoe verder ik verwijderd raak van mijn gevoel.

De zaak is dus helder, ik moet hem de mond snoeren. Hier zijn talloze manieren voor, zoals een beetje duct tape over de mond of vastbinden aan een boom. Ik zocht het in een diervriendelijke oplossing en vond dat in mediteren. Vorig jaar heb ik voor het kennis gemaakt met de kracht van mediteren. Tot dan toe kende ik het alleen van de ontspanning bij yoga, waar ik nooit rust in kon (en kan) vinden. Maar met goede begeleiding lukt het me te focussen op mijn adem, te voelen waar spanning zit en dat los te laten. Bokito heeft plots wat te doen gekregen en die hoor ik niet meer.

Door het mediteren kwam ik er ook achter dat mijn leven rumoerig is. Terwijl ik hier zit te tikken op mijn computer, staat bijvoorbeeld ook de radio aan. Alles wat ik doe, kent een achtergrondgeluid. Er blijft hierdoor weinig ruimte om af te stemmen op mijn eigen gevoel of gedachtes. Daarom probeer ik steeds meer de stilte op te zoeken. Wandelen in het bos, één ding tegelijk te doen en mijn geliefde muziek uit te zetten. Ik ontdek daardoor zoveel nieuwe dingen. Fietsend naar mijn werk probeer ik muziekloos door te komen en dan hoor ik de spreeuwen in de boom, zie ik de eendjes op de weg en kijk ik de mensen aan die voorbij komen. Hier krijg ik zoveel energie van, dat de dieren in mijn hoofd zich totaal overbodig voelen.

♡ Dus mijn tip is dit keer simpel, zoek de stilte op. Tenzij je natuurlijk een uurtje quality-time met Bokito wil…

Liefs,

Susan

PS. Vanaf september kun je bij Bloem je monkey mind temmen. Schrijf je nu in op op de hoogte gehouden te worden!

Susan Callaars denkt vaak ‘Is dit alles?’, en daarom is ze het roer aan het omgooien. De thema’s geluk en bewustwording komen vaak terug in haar blogposts, maar ze schrijft ook graag over haar parkiet Pip en alledaagse onderwerpen. Alles wat haar doet bruisen pakt ze aan en hierin neemt ze jullie mee!

blog-susan

Over Gastblogger

Af en toe deelt een gastblogger met je wat hij/zij mee maakt op het pad van bewustwording. Laten we elkaar inspireren. Gewoon omdat het kan:)

Meer van Gastblogger

30 jan Boos
9 jan Clean in 2017
12 dec Iets voor jezelf beginnen
5 dec Kracht van stilte

Bekijk alles van

Online Cursussen

Kadootjes

Gratis inspiratie

Coaching

Voor zelfliefde & innerlijke vrijheid

Massagetherapie

Van denken naar voelen

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.