Date night

Geschreven op 23 januari 2017 door

“Je moet het eerst thuis fijn kunnen hebben”, zei mijn moeder vroeger vaak. Wat ik super irritant vond. Die begrijpt er echt helemaal nix van, dacht ik dan. Hoe saai om in mijn up thuis te gaan zitten als ik ergens anders iets kan beleven.

Ik was altijd bang iets te missen. Had de rust niet om een avondje thuis te blijven. Dat deed ik af als saai. En hoe vaker mijn moeder zei dat ik beter wat meer met mezelf thuis kon zijn, hoe liever ik de hort op ging. Grappig he, hoe moeders goed bedoelde raad zo averechts kan werken;)

Uiteindelijk zag ik in dat mijn moeder toch wel een punt heeft. Ik rende vaak van de ene afspraak naar de andere, soms veels te moe, maar he, ik wilde natuurlijk niks missen. Maar wat ik vooral miste, was mezelf. Want als ik wel alleen thuis was, voelde ik me ongemakkelijk met mezelf. Dan wist ik niet zo goed wat ik moest. Zo’n avond ging dan vooral op aan onrust. En dan was ik blij als ik de dag erna weer iets kon gaan doen.

Toch wilde ik af van dat gekke gevoel. Hoe raar is het als je geen fijn gezelschap voor jezelf kunt zijn. Dat wilde ik wel worden. Eerst ging dat nog een beetje geforceerd. Dan plande ik in mijn agenda een date night met mezelf. Die ik vervolgens net zo snel weer cancelde voor een afspraak met iemand anders. Tot ik me bedacht dat dat dan eigenlijk betekende dat ik die ander en/of het wij-gevoel belangrijker vond dan mezelf.

Inmiddels vind ik het zo fijn om alleen te zijn. Ik ben iemand die ook ruimte nodig heeft om op te laden, om indrukken te verwerken en tot inzichten te komen. Heerlijk die avondjes met mezelf. Voor mij geen probleem als een vriendin een afspraak af zegt. Ik vind dat ergens juist ook fijn. Dat betekent dat ze zich vrij genoeg bij mij voelt haar grens aan te geven. Plus een extra date night met mezelf.

Hoe ik die avonden in vul, hangt af van mijn stemming. Sowieso ben ik mega fan van in bad gaan. Kaarsjes aan, boekje en drankje erbij. Ik kan zo drie uur in bad liggen weken. Of ik kook heel lekker voor mezelf, drink een fles wijn leeg en dans op happy hardcore met Dieseltje in mijn armen door mijn woonkamer. Deze avonden zijn echt super, je zou er bij moeten zijn;) En als ik dan op andere avonden met vrienden af spreek, dan word ik daar ook blijer van.

En jij? Neem jij genoeg tijd voor jezelf? Hoe ziet jouw ideale date night met jezelf er uit?

Liefs, Yvonne.

Over Yvonne

Sinds 2010 coach ik mensen om meer innerlijke rust te ervaren. In mijn blogs deel ik mijn persoonlijke bewustwordingsproces met je.

Meer van Yvonne

19 okt Wat na #metoo?
2 okt Fysiek helen
27 jul Marsja het vonkje
10 jul Rose garden

Bekijk alles van

Online Cursussen

Kadootjes

Gratis inspiratie

Coaching

Voor zelfliefde & innerlijke vrijheid

Massagetherapie

Van denken naar voelen

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.