Delen is Helen

Geschreven door Marjolein Dikkerboom Geschreven op 20 juni 2016 door

Om te komen tot rust in je hoofd of zoals dat door Bloem zo mooi wordt omschreven als het temmen van je Monkey Mind, is het handig om te achterhalen wat het dan toch is dat die onrust veroorzaakt. Pas dan kun je het probleem bij de wortel aanpakken en uitroeien.

Wat bij mij zorgt voor een stoom aan malende gedachten is dat wat “anderen” er wel niet van zullen vinden. In te vullen als bijvoorbeeld, “de familie”, “de buren” of voor de gelovigen onder ons “God”. Vaak kregen we dit als kind te horen van onze ouders: “Dat moet je niet doen hoor, wat zullen de buren er wel niet van zeggen”. Bij mij schuilt dit zinnetje ergens achter in mijn hoofd, om bij belangrijke beslissingen de kop op te steken.

Momenteel zit ik middenin het proces om de angst voor mogelijke negatieve reacties van anderen los te laten. Door me heel erg bewust te zijn dat
a) het uitblijven van negatieve reacties ook een mogelijkheid is
b) me te beseffen dat een reactie of oordeel van een ander, altijd meer zegt en spiegelt over de ander dan over mezelf en last but not least
c) het eigenlijk helemaal niet zo van belang is wat een ander ergens van vindt.

Vorig jaar mocht ik als Sidekick van Yvonne tijdens de Bloem bewustbewordingsreis een aantal van de avonden meehosten. Een stationnetje dat we aandeden was healing. Ik was die avond super dankbaar voor alle open en eerlijke verhalen die we te horen kregen van de deelnemers. Delen is voor mij echt helen. Ik had die avond ook voor het eerst het lef om over mijn eigen verleden te spreken, normaal deed ik dat niet tegen “wildvreemde” mensen. Het was de start van mijn reis om afscheid te nemen van een deeltje van mij dat in de schaduw heeft gestaan. Er mocht licht op worden geschenen. En als je nieuwe paden inslaat, komen er altijd nieuwe mogelijkheden, soms als toevalligheden op je pad.

Zo ben ik onlangs gevraagd om een interview te geven over mijn verleden voor de landelijke stichting zelfbeschadiging. Dat heb ik gedaan en dat zal binnenkort worden gepubliceerd. Alles wat is gebeurd, heeft een reden gehad, ik kan er nu naar kijken dat het mij heeft gebracht waar ik nu ben. Vrij van angst van oordeel van anderen. En dat… dat geeft rust in mijn hoofd.

Liefs, Marjolein.

PS. Wil jij ook rust in je hoofd? Na de zomer start de Bloem Monkey Mind Meditation cursus die je zowel online als offline kunt volgen. Wil je op de hoogte worden gehouden? Laat dan hier je gegevens achter.

Marjolein Dikkerboom: studente op leerschool aarde, strafrechtadvocate, spiritueel met Friese nuchterheid, moeder van David en Danique, blogster.
Altijd op zoek naar de juiste balans omdat het leven continu in ontwikkeling is.

blog-marjolein

Over Gastblogger

Af en toe deelt een gastblogger met je wat hij/zij mee maakt op het pad van bewustwording. Laten we elkaar inspireren. Gewoon omdat het kan:)

Meer van Gastblogger

30 jan Boos
9 jan Clean in 2017
12 dec Iets voor jezelf beginnen
5 dec Kracht van stilte

Bekijk alles van

Online Cursussen

Kadootjes

Gratis inspiratie

Coaching

Voor zelfliefde & innerlijke vrijheid

Massagetherapie

Van denken naar voelen

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.