Weg met mijn Agenda

Geschreven op 16 september 2016 door

De afgelopen tijd had ik een beklemmend gevoel: het is allemaal zo veel dit leven.. Werken, afspreken met vrienden, huishoudelijke klusjes.. het voelde als van alles moeten. En van iets moeten, raak ik niet enthousiast. Moeten is killing voor creativiteit en blijheid.

Ken je dat? Dat je in je agenda kijkt en allemaal afspraken ziet staan waar je op het moment dat je ze maakte veel zin in had, maar die op het moment dat het zover is voelen als een zoveelste “to-do” op je lijstje dat je ook nog even moet afvinken?

Koffie drinken met vriendin Y -> Check
Moeder bellen -> Check
Gezellige plantjes voor je huis kopen -> Check
Uit eten met vriend X -> Check
Avondje thuis zijn voor aandacht kat -> Aai, aai, check!

Allemaal dingen waar ik zin in had op een moment dat ik er geen tijd voor had. Omdat ik toen te druk was met mijn “to-do” lijstje vol dingen waar ik eerder zin in had maar toen niet kon doen omdat ik toen te druk was met dingen doen die ik nog eerder wilde doen maar toen geen tijd had omdat…

En zo houden we elkaar met onze agenda’s maar druk bezig. Je zou haast denken dat een volle agenda gelijk staat aan succes. Eigenlijk is het puur armoede. Vanochtend zat ik met vriendin Marjolein heerlijk te ontbijten in een koffietentje. Spontaan, zonder dat ver van tevoren af te spreken. En zonder geplande eindtijd. Zaterdagochtenden zijn mijn favoriete moment van de week. Zeker zoals vandaag, als de rest van mijn weekend nog helemaal blanco is. Geen plannen, geen afspraken. Gewoon zien wat er gebeurt.

Eerlijk, ik heb nu al meer leuke contacten gehad dan op andere dagen waarop ik word geleefd door mijn agenda. En ik heb mijn huis opgeruimd, gewerkt, gelezen, een serietje gekeken, Dieseltje als een malle geknuffeld.. En met de tuindeur open hoor ik hoe iemand hier in de buurt onwijs mooi aan het zingen is. Puur geluk!

Van dit soort dagen wil ik er veel meer. Zien wat er in het moment ontstaat, zonder agenda die mij vertelt waar ik zin voor moet maken. Gelukkig heb ik mensen om me heen die ook steeds meer in het moment willen zijn. Die beseffen wat echte rijkdom is. Niet meer geld, niet een volle agenda.. maar spontane momenten waarop je helemaal in het NU geniet van wat er ontstaat.

Hoe doe jij dit? Durf jij zonder planning te leven? En wat geeft jou een ultiem gevoel van vrijheid? Ik ben heel benieuwd! Heb je inspiratie voor me? Laat het hieronder weten.

Liefs, .

Over Yvonne

Sinds 2010 coach ik mensen om meer innerlijke rust te ervaren. In mijn blogs deel ik mijn persoonlijke bewustwordingsproces met je.

Meer van Yvonne

19 okt Wat na #metoo?
2 okt Fysiek helen
27 jul Marsja het vonkje
10 jul Rose garden

Bekijk alles van

Online Cursussen

Kadootjes

Gratis inspiratie

Coaching

Voor zelfliefde & innerlijke vrijheid

Massagetherapie

Van denken naar voelen

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.