Geluk is een Keuze

Geschreven op 2 juli 2017 door

In mijn praktijk valt het me altijd op hoeveel de verhalen van mensen op elkaar lijken en hoe synchroon deze lopen. Dat we allemaal door dezelfde emoties op hetzelfde moment gaan. Collectieve boosheid, collectieve angst, collectieve moeheid. Maar ook keelpijn, buikpijn en andere uitingen van vastgezette emoties in het lichaam. Het hangt letterlijk in de lucht. Let er maar eens op.

Je kunt emoties zien als kleine energiebolletjes die door de ether zweven. Als wolken in de lucht, zweven er clusters emoties in het rond. Zoals alle energie, hebben ook emoties een bepaalde frequentie. Liefde en blijheid hebben een hoge frequentie. Angst en boosheid een lage frequentie.

Emoties zweven door de ether en haken daar aan waar ze mee resoneren. En door dat aanhaken worden de emoties gevoed. Als je de boosheid voedt, worden de wolkjes van boosheid in de ether steeds groter en is de kans groot dat het opnieuw bij je langs komt. Dat waar je je op richt, groeit.

Net als je naar mensen toe trekt die ongeveer hetzelfde in het leven staan als jij, zo trek je ook de emoties aan waar je mee resoneert. Het is de kunst je bewust te zijn welke emoties je aan laat haken. Dat kun je leren. En dat is super goed nieuws, want dat betekent dat je je geluk zelf in de hand hebt. Jeuh!

Laten we meteen beginnen meer geluk te creëren. Want dat willen we allemaal.

Eigenlijk is het heel simpel. Je kunt jezelf zien als een leeg vat wat gevuld wordt door dingen die je mee maakt en de betekenis die jij daar aan geeft. Je bent je eigen alchemist die zijn of haar eigen samenstelling bepaalt. Voor veel mensen is dit een onbewust proces, waardoor het lijkt dat dingen hen overkomen. Als dit zo voor je voelt, dan ben je tot nu toe niet heel kieskeurig geweest in wat je binnen laat komen. Ik kan uit ervaring zeggen dat het een mega gaaf avontuur is als je hier bewust mee gaat spelen.

TIPS VOOR MEER GELUK:

♡ Alles wat er nu in je leven is, is een gevolg van dat wat je eerder hebt uitgestraald en de emoties, situaties en mensen die je op basis daarvan hebt aangetrokkken. Veroordeel jezelf en anderen niet om de huidige situatie. Iets veroordelen zorgt voor een lagere vibratie. Het is goed zoals het nu is, omdat het is voortgekomen uit wat je eerder uitstraalde. Nu ben je bewuster, dus kun je bewustere keuzes maken. En dat is juist iets positiefs!

Het is jouw eigen verantwoordelijkheid en kracht om je eigen energie te verzorgen. Neem rust. Voed jezelf met dingen die voor jou inspirerend zijn en waar je van op laadt. De natuur, een warm bad, een mooi boek, mooie muziek. Alles wat jou voedt. Zorg ervoor dat je ruimte neemt om jezelf op te laden.

♡ Gebruik je energie wijs. Zoals alleen jij kunt bepalen hoe jij je voelt, zo werkt dat ook bij de ander. Verspil geen energie om te proberen andermans energie omhoog te trekken. Dat werkt niet. Je kunt alleen inspireren door je eigen energie te verhogen. Wat een ander met zijn of haar energie doet, daar heb je geen zeggenschap over. Jouw geluk is jouw keuze, iemands anders geluk is zijn of haar keuze.

♡ Wil je je leven veranderen, begin dan met je innerlijke wereld. Hoe wil jij je voelen? Stem steeds af op deze positieve gevoelens. Dan ga je die ook uitstralen. Ik vraag mezelf bijvoorbeeld elke ochtend voor ik op sta af: hoe wil ik me vandaag voelen? Ik voel dan de vrijheid en de vrolijkheid in mezelf en dan pas begin ik aan de dag.

♡ Alles is een keuze. Dus ook waar je je mee verbindt. Vraag jezelf steeds af: wat wil ik? Hoe wil ik me voelen? Draagt deze situatie of deze mogelijkheid bij aan het gevoel wat ik wil hebben? Voel je een ja? Doe het dan. Voel je een nee? Ga er dan niet in door.

♡ Als je meer blijheid en liefde in je leven wilt, is het dus van belang je daar mee te verbinden waar jij dit gevoel van krijgt. Wat niet betekent dat je zodra je bijvoorbeeld onenigheid hebt met je liefje, je deze bij het grof vuil moet zetten;) Keer je steeds weer naar binnen en stem daar af op een fijner gevoel. Met je liefje in cirkeltjes blijven praten heeft geen zin. Allebei de tijd nemen naar binnen te keren en te onderzoeken wat daar leeft en wat de ruzie jou spiegelt, heeft meer zin. Geluk begint in jezelf niet buiten jezelf.

♡ Er zijn dagen en dan word je zo overvallen door negatieve emoties, dat het je waarschijnlijk niet zal lukken om in een hogere vibratie te komen. Probeer hier dan niet te lang tegen te vechten, en geef op tijd ruimte aan je piepjes voordat je helemaal in zak en as zit. Zie hiervoor mijn tips om te piepsmuizen als een pro.

Liefs, Handtekening Yvonne

Over Yvonne

Sinds 2010 coach ik mensen om meer innerlijke rust te ervaren. In mijn blogs deel ik mijn persoonlijke bewustwordingsproces met je.

Meer van Yvonne

19 okt Wat na #metoo?
2 okt Fysiek helen
27 jul Marsja het vonkje
10 jul Rose garden

Bekijk alles van

Online Cursussen

Kadootjes

Gratis inspiratie

Coaching

Voor zelfliefde & innerlijke vrijheid

Massagetherapie

Van denken naar voelen

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.