Hollen en Stilstaan

Geschreven door Marjolein Dikkerboom Geschreven op 25 april 2016 door

Af en toe heb ik zeeën van tijd maar veel vaker kom ik tijd tekort.
Momenteel spelen er drie grote thema’s in mijn leventje. De start van mijn eenmanszaak (hoera!), een nieuwe woning en daarmee een verhuizing terug naar het prachtige Utrecht (hoera!!). En de komst van een broertje of zusje voor David (hoera!!!) Met alles wat daarbij komt kijken, heb ik mijn handen, hoofd en buik meer dan vol ;).

Hoewel alles heel vreugdevol en fantastisch is natuurlijk, maakt dit wel dat mijn huidge to-do-list een soort van dweilen met de kraan open is. Zodra ik iets kan afstrepen staan er weer nieuwe items te popelen om erbij te mogen. Om gek van te worden!

Ergens onderaan het lijstje staat “meer in de natuur”, “genieten van stilte” en “mediteren”. Dit drietal staart mij al even aan. En ik blijf ze maar doorstrepen en voor me uit schuiven, want ik kom er gewoonweg niet aan toe en dat frustreert.

Totdat ik een toepasselijke post op Facebook tegenkom: “If you have to force it, leave it, relationships, friedships, yoga poses, perfect pony tails. Let that shit go”Sandy Roberti
Thank you universe! Soms heb ik dit soort reminders even nodig.

Voor mij is het nu even niet het moment om “klassiek” (billen-op-hard-kussen) te mediteren, daadwerkelijk in de natuur te lopen of in alle afzondering van de beslommeringen van de dagelijkse dag in stilte te zijn met mezelf. Dus gooi ik mijn eigen sausje er overheen.

In de auto doe ik de radio uit, ben ik even niet op de what’s app en voer ik geen telefoongesprekken. Nee, ik rijd gewoon aandachtig van A naar B. Ik kijk om me heen en neem de omgeving in mij op. En ja, ik heb al drie regenbogen gezien in één week. Op maandagavond vraag ik vriendlief of hij David naar bed wil brengen en neem ik een warm bad. Met badzout zonder muziek, zonder boek. Ik geniet van het moment en elke keer als er een gedachte komt opborrelen zeg ik in mijn hoofd “sssssst ik zit in bad”. Een half uur later is mijn hoofd even leeg als het bad. Later die avond pak ik mijn lijstje en streep streep streep. Wat heerlijk voelt dat toch!

Lief zijn voor jezelf is voor mij soms ook loslaten hoe het heurt en ruimte geven aan hoe het praktisch ingepast kan worden. Zonder me daar schuldig over te voelen. This week I did it my way!

♡ Wat is jouw manier om rust in drukke tijden te creëren?

Liefs, Marjolein.

Marjolein Dikkerboom: studente op leerschool aarde, strafrechtadvocate, spiritueel met Friese nuchterheid, moeder van David en Danique, blogster.
Altijd op zoek naar de juiste balans omdat het leven continu in ontwikkeling is.

blog-marjolein

Over Gastblogger

Af en toe deelt een gastblogger met je wat hij/zij mee maakt op het pad van bewustwording. Laten we elkaar inspireren. Gewoon omdat het kan:)

Meer van Gastblogger

30 jan Boos
9 jan Clean in 2017
12 dec Iets voor jezelf beginnen
5 dec Kracht van stilte

Bekijk alles van

Online Cursussen

Kadootjes

Gratis inspiratie

Coaching

Voor zelfliefde & innerlijke vrijheid

Massagetherapie

Van denken naar voelen

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.