Klaar voor de Zomer

Geschreven door Susan Callaars Geschreven op 17 mei 2016 door

Hoera, het is lente! De hoogste tijd om weer uit onze huisjes te kruipen en de zon op te zoeken. Ik vind de lente het allermooiste seizoen. Niet alleen omdat ik weer voldoende vitamine D binnen krijg, maar ook om de nieuwe ideeën die bij mij boven komen borrelen. In de winter focus ik me meer op mezelf, op wat ik heb bereikt en hoe ik dat kan koesteren. In de lente richt mijn blik zich weer naar de wereld en wil ik naar buiten!

Bij mijn kleine huisje hoort een tuintje, waar ik heel erg van kan genieten. In de lente zorg ik ervoor dat deze summerproof wordt en de planten en bloemen alle ruimte krijgen om te groeien en bloeien. Maar ik wil natuurlijk ook zelf, net als mijn tuintje, klaar zijn voor de zomer. Op bikini-gebied, maar ook in mijn hoofd. De ideeën die naar boven komen borrelen wil ik wel graag genoeg ruimte geven om tot uitvoering te komen. Daarvoor is een plan nodig, want ik ben geneigd mijn ideeën (en mijn bikini-goals) in de zomer te verdrinken in liefde, witbier en bitterballen.

Met het maken van dit soort plannen moet je ruim op tijd beginnen. Dus ik ben naar het bos gegaan en met mijn hoofd in het voorjaarszonnetje heb ik alles wat ik graag zou willen door mijn hoofd laten gaan. Figuurlijk heb ik in het bos een aantal zaadjes met ideeën geplant die ik graag in de zomer wil laten bloeien.
En dit doe ik op precies dezelfde wijze als het planten van een bloembol.

De basis moet goed zijn
Een bloembol groeit ook niet lekker een oude pot met aarde. Ruim de boel op, gooi weg wat je niet meer nodig hebt en pak die emmer sop. ‘Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd’. ‘Een goed begin is het halve werk’. En nog meer van dat soort teksten.

Niet teveel in één keer.
Je wilt in de tuin ook nog een plekje hebben om te zitten. Het helpt mij om hiervoor een stukje te wandelen of te mediteren. Dat kleine aapje in jouw hoofd moet worden getemd en het plan moet zo concreet mogelijk worden. Wat wil ik nou echt? Een viool of een ranonkel?

Aan de slag!
De eerste stappen moeten worden gemaakt. Gooi wat lijntjes uit, laat het bij vrienden en familie vallen en go for it!

En onthoud, je moet je plantjes wel af en toe wat water en liefde geven (oftewel wat witbier en bitterballen!).
Ik ben heel benieuwd hoe jullie tuinen erbij staan in de zomer!

Liefs, Susan

Susan Callaars denkt vaak ‘Is dit alles?’, en daarom is ze het roer aan het omgooien. De thema’s geluk en bewustwording komen vaak terug in haar blogposts, maar ze schrijft ook graag over haar parkiet Pip en alledaagse onderwerpen. Alles wat haar doet bruisen pakt ze aan en hierin neemt ze jullie mee!

blog-susan

Over Gastblogger

Af en toe deelt een gastblogger met je wat hij/zij mee maakt op het pad van bewustwording. Laten we elkaar inspireren. Gewoon omdat het kan:)

Meer van Gastblogger

30 jan Boos
9 jan Clean in 2017
12 dec Iets voor jezelf beginnen
5 dec Kracht van stilte

Bekijk alles van

Online Cursussen

Kadootjes

Gratis inspiratie

Coaching

Voor zelfliefde & innerlijke vrijheid

Massagetherapie

Van denken naar voelen

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.