Laat het Gaan...

Geschreven door Marjolein Dikkerboom Geschreven op 12 april 2016 door

Laat het gaan, laat het vallen, laat het los….

Dit nummer heb ik tijdens mijn studententijd letterlijk grijs gedraaid tijdens de zoveelste aanval van “luttevedut”. Van Dik houdt laat het zo gemakkelijk klinken, maar loslaten is voor mij nogal een ding. Ik ben een plakker, een verzamelaar.

Zo vond ik laatst op zolder een oude vergeelde doos, met daarin schoolschriftjes vanaf de basisschool. Wat moet ik daar nu weer mee? Toch kon ik het niet weggooien. Want het is wel een stukje van… Ja van wat eigenlijk?

Ik kan nog veel van Marie Kondo leren. De bewaar-alleen-de-zaken-waar-je-echt-van-houdt-goeroe. Ik denk bij een groot deel van mijn garderobe: hmmmm, misschien word ik daar in de (nabije) toekomst wel weer heel blij van! Mijn byouxcollectie, tijdschriftenverzameling, souveniertjes. Je weet maar nooit toch?

Niet alleen hecht ik aan spullen, ik kleef ook aan mensen. Mensen die ik nog maar 1 keer per jaar zie. Personen waarbij ik iedere keer compleet leeggezogen ben als ik er vandaan kom. Of mensen die ik al zo lang ken dat het een soort van onmogelijk voelt om afscheid te nemen. Terwijl soms de koek echt zo op is.

Ik houd zo aan alles vast omdat ik eigenlijk bang ben dat ik het “mis”, als ik het weg doe. Of dat ik er later spijt van krijg. Een soort van verzamelen uit angst voor de leegte, uit vrees voor de verkeerde keuze.
Deze Dikkerboom kan nog veel leren van de appelboom. De appelboom volgt de wet van ritme en danst mee met de seizoenen. Ze houdt haar appels niet vast uit angst dat er de volgende zomer geen nieuwe appels zullen groeien. Ze creëert haar appels en laat ze los. En zelfs in de winter als haar takken kaal zijn, vertrouwt ze erop dat haar bloesems in de lente de voorbode zullen zijn voor nieuwe vruchten.

Herken je mijn verzamelwoede? Of ben jij een held in loslaten?
Wees zoals een appelboom!

Liefs, Marjolein.

Marjolein Dikkerboom: studente op leerschool aarde, strafrechtadvocate, spiritueel met Friese nuchterheid, moeder van David en Danique, blogster.
Altijd op zoek naar de juiste balans omdat het leven continu in ontwikkeling is.

blog-marjolein

Over Gastblogger

Af en toe deelt een gastblogger met je wat hij/zij mee maakt op het pad van bewustwording. Laten we elkaar inspireren. Gewoon omdat het kan:)

Meer van Gastblogger

30 jan Boos
9 jan Clean in 2017
12 dec Iets voor jezelf beginnen
5 dec Kracht van stilte

Bekijk alles van

Online Cursussen

Kadootjes

Gratis inspiratie

Coaching

Voor zelfliefde & innerlijke vrijheid

Massagetherapie

Van denken naar voelen

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.