Lachen met jezelf

Geschreven door Susan Callaars Geschreven op 21 november 2016 door

Heel hard om jezelf kunnen lachen, vind ik super belangrijk. Ik kan om mezelf lachen als ik weer eens val met mijn fiets, niet in staat ben om een simpele taak te verrichten of als ik mezelf weer hoor klagen over al die vreselijke dingen die mij overkomen (regen, wind, tegenslag, je kent het wel). Want dat ik niet perfect ben, weet ik allang en dat is prima.

Ik kan om mezelf lachen, omdat ik goed weet wie ik ben. Soms is dat heel vervelend, want ik wil dingen anders aanpakken, maar dan zit ik mezelf in de weg. Ik zou best wel eens iemand anders willen zijn, iemand die mega chill door het leven gaat, blij wordt van woorden als ‘skiën, kamperen en spontaan’. Maar hé, zo ben ik niet. Ik doe het beter met woorden als ‘structuur, voorspelbaarheid en vakantiehuisje’. Juist doordat ik dat weet, kan ik veel beter omgaan met die andere woorden, want daar hoef ik namelijk niks mee.

Vroeger (toen ik nog jong was) had ik daar veel meer moeite mee. Pas geleden heb ik tijdens een kastopruiming nog ontzettend om en met mezelf gelachen. Meedoen met de mode, wat mijn vriendinnen droegen of op social media de hype was, ik heb het jarenlang gedaan. Ik heb allerlei soorten kleding weggedaan die echt niet bij mij passen en dat ook nooit hebben gedaan. Hups, weg ermee.

Wat is er dan veranderd dat ik mezelf nu veel beter ken? Ten eerste, ik ben ouder geworden en de wijsheid komt met de jaren. Ten tweede kwam ik erachter dat ik doodmoe was. Moe van het doen of ik iemand anders ben, doen alsof ik bij een bepaalde groep hoor. Want, en dat is ook meteen mijn derde punt, hoe kunnen andere mensen jou leuk vinden als je jezelf niet leuk vindt?

Het leven is zoveel leuker als je om jezelf kunt lachen.

Een aantal dingen die je daarbij kunnen helpen zijn:
♡ Eerlijk zijn naar jezelf. Wat vind ik wel leuk en wat niet?
♡ Doe waar je blij van wordt en niet omdat je denkt dat het van je verwacht wordt.
♡ Onthoud dat verhalen van andere mensen altijd gekleurd zijn.
♡ Het allerbelangrijkste is dat je jezelf recht in de spiegel aan kan kijken.

Kan jij heerlijk om jezelf lachen? Of vind je dat lastig? Ik ben heel benieuwd!

Liefs, Susan.

Susan Callaars denkt vaak ‘Is dit alles?’, en daarom is ze het roer aan het omgooien. De thema’s geluk en bewustwording komen vaak terug in haar blogposts, maar ze schrijft ook graag over haar parkiet Pip en alledaagse onderwerpen. Alles wat haar doet bruisen pakt ze aan en hierin neemt ze jullie mee!

blog-susan

Over Gastblogger

Af en toe deelt een gastblogger met je wat hij/zij mee maakt op het pad van bewustwording. Laten we elkaar inspireren. Gewoon omdat het kan:)

Meer van Gastblogger

30 jan Boos
9 jan Clean in 2017
12 dec Iets voor jezelf beginnen
5 dec Kracht van stilte

Bekijk alles van

Online Cursussen

Kadootjes

Gratis inspiratie

Coaching

Voor zelfliefde & innerlijke vrijheid

Massagetherapie

Van denken naar voelen

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.