Liefde van mijn leven

Geschreven op 1 juli 2016 door

Ik fietste net in de stromende regen door de stad.
Binnen een paar seconden was ik helemaal doorweekt en hing mijn haar als een natte vaatdoek langs mijn gezicht.
Ik voel me intens gelukkig en dankbaar voor de symboliek.

Vandaag precies 2 jaar geleden trouwde ik met wat ik toen dacht de liefde van mijn leven. De dag was als een droom. Net als mijn kersverse man.
Ik zweefde op een roze wolk.
Een roze wolk die 3 dagen later als een enorme wolkbreuk uit elkaar zou spatten.

Op de tweede dag van onze honeymoon kregen we een auto ongeluk.
Ik zat achter het stuur van onze camper op het moment dat een tegenligger net achter mijn stoel op de camper in reed. De camper vloog op zijn kant en het interieur liet door de klap los. Twee maanden lang had ik flink last van mijn nek en duizeligheid.

Voor mij was meteen duidelijk: er was iets wat niet klopte.
De weg stond voor mij symbool voor de toekomst die ik uitgestippeld had..
Ik zat achter het stuur, ik zou die toekomst wel even regelen.
Een man duwde mij letterlijk van dit pad af. Wat dat betekende, kon ik nog niet zien.
De pijn in mijn nek gaf voor mij aan dat ik teveel vanuit mijn ego handelde.
En de duizeligheid.. het duizelde me letterlijk: waarom gebeurde dit?

Nadat ik lichamelijk was hersteld, sprak ik uit: ik weet niet wat er niet klopt, maar laat mij daar nu achter komen. Intenties zijn zo krachtig. Vaak missen we focus, waardoor we gaan dwalen op ons pad.
Mijn focus was op dat moment haarscherp: laat aan het licht komen wat niet echt is.

Zonder al te veel in details te treden, ik kwam er bij toeval achter (heel cliché, mijn laptop was kapot en ik leende die van mijn man) dat hij anders was dan hij deed voorkomen. Zijn leven hing op dat moment met leugens aan elkaar. De wereld die ik voor mezelf had gecreëerd viel in duigen. Weg illusie. Voor mijn gevoel knipperde ik 1 keer met mijn ogen en heel het decor was veranderd.

Er volgde een moeilijke tijd. Ik was boos op het leven dat mij dit moest overkomen en dat ik het leven niet naar mijn hand kon zetten. Ik schaamde me kapot. Als iemand vroeg hoe het met mijn man was, zakte ik door de grond. Ik ben toch juist iemand die goed kan aanvoelen? Hoe had dit kunnen gebeuren?

Dit is een heel transformerende periode voor mij geweest. Als je zoiets mee maakt, kun je niet anders dan volledig in de overgave gaan. Compleet knielen voor het leven. Je ego overgeven aan iets dat groter is dan jezelf. Anders kom je vast te zitten. Iets wat ik met trial & error heb moeten leren.

In deze periode heb ik de echte liefde van mijn leven leren kennen: het leven zelf.

Het leven zelf is liefde.
Dat heeft niets met een ander te maken.
Het leven is altijd perfect. Het brengt je precies waar je moet zijn.
Ook de verdrietige dingen die je mee maakt, kunnen je liefde laten groeien.

Hunker je in liefde naar de erkenning en liefde van een ander?
Hoop je dat je door met een ander te zijn een leegte in jezelf op kunt vullen?
Hoe zuiver is je liefde als je iets van een ander terug verwacht?

Of durf je lief te hebben zonder iets terug te verwachten?
Durf je je over te geven aan iets groters dan de liefde tussen twee mensen?
Durf je los te laten wat niet van jou is en te vertrouwen dat wat bij jou hoort naar je toe komt?
Durf je thuis te komen in jezelf?

Zolang je vast zit in het ik-jij denken zal je deze onvoorwaardelijke liefde niet kunnen voelen. Daarvoor moet je bereid zijn alles los te laten. Je volledig over geven aan het leven zelf.

Op een dag lag ik huilend in bed en hoorde een stem in mijn hoofd. Het bracht me in een stilte die onbeschrijfelijk is. De stem zei:

“Om alles te ontvangen wat God voor jou wil, moet je bereid zijn alles te verliezen.”

(God is voor mij een ander woord voor universum;)

En nu zit ik hier doorweekt en volmaakt gelukkig deze blog te schrijven.
Niets is wat het lijkt, kijkend door de bril van het ego.
Ik vond de liefde voor het leven daar waar ik het het minst had verwacht: in mijn gebroken, en daardoor geopende hart.
Eigenlijk maakt het niet eens zoveel uit wat er in je leven gebeurt. Zolang je in overgave leeft en vertrouwt dat je precies krijgt wat je nodig hebt, gaat je hart open en zullen er wonderen op je pad komen.

Liefs,

PS. Wil jij ook leven in overgave? Laat je inspireren! Schrijf je in voor mindset monday en je ontvangt elke maandag inspiratie in je mailbox. Ook houd ik je dan op de hoogte van leuke cursussen die je bij mij kunt volgen♡.

Over Yvonne

Sinds 2010 coach ik mensen om meer innerlijke rust te ervaren. In mijn blogs deel ik mijn persoonlijke bewustwordingsproces met je.

Meer van Yvonne

19 okt Wat na #metoo?
2 okt Fysiek helen
27 jul Marsja het vonkje
10 jul Rose garden

Bekijk alles van

Online Cursussen

Kadootjes

Gratis inspiratie

Coaching

Voor zelfliefde & innerlijke vrijheid

Massagetherapie

Van denken naar voelen

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.