Een klein beetje Magie

Geschreven door Susan Callaars Geschreven op 17 oktober 2016 door

Wil je wat bereiken? Dan moet je daar voor werken.
Met dit principe ben ik opgevoed en daar ben ik mijn ouders heel dankbaar voor. Van jongs af aan heb ik hard mijn best gedaan om mijn doelen te behalen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik mijn studie heb afgemaakt, een goede baan heb en in een fijn huis woon. Dit heb ik allemaal zelf gedaan en daar ben ik trots op.

Maar met alleen hard werken kom je er niet. Je hebt soms een beetje magie nodig in het leven. Ik ben altijd blijven geloven in sprookjes en ik ben zeker niet van plan daarmee te stoppen. Één van mijn lievelingssprookjes is Peter Pan, waarin het over dromen gaat. Peter Pan zegt dat als je in jouw eigen kunnen gelooft, je kan vliegen, met een klein beetje hulp van elfenstof.

‘All you need is faith, trust and a little bit of Pixie dust.’

Toen ik 18 was begon ik direct met het volgen rijlessen, maar na 10 keer gezakt te zijn voor mijn theorie en 3 keer voor de praktijk, besloot ik dat het niet mijn tijd was om mijn rijbewijs te halen. Het was voor het ‘eerst’ in mijn leven dat mijn harde werk niet beloond werd. Ik maakte er een potje van in die auto, terwijl ik zo hard mijn best deed. Vorig jaar, bijna 8 jaar later, heb ik het weer opgepakt en haalde ik in één keer mijn rijbewijs. Blijkbaar miste het beetje Pixie dust 10 jaar geleden. Wat het dan precies is dat ik het nu wel haalde? Geen idee.

We leven in een tijd waarin we veel dingen naar onze hand kunnen zetten. Maar dat het kan, betekent niet dat het moet of dat het slaagt. En daar kan ik ontzettend mee stoeien, terwijl ik juist van binnen voel dat het goed is om niet met alles mee te doen en mijn eigen weg te volgen. Je hoort het al, er is een klein innerlijk gevecht aan de gang.

Jochem Myjer gaf studenten tijdens College Tour de tip om niet teveel te focussen op het eindresultaat, maar tijdens het klimmen naar de top ook eens stil te staan bij de mooie dingen om je heen. Deze tip heb ik ter harte genomen, want ik werk hard, doe mijn best en het zou zo zonde zijn niet te genieten van de resultaten daarvan. En wat er gebeurt als je om je heen kijkt? Dat is magisch.

Ik ben heel benieuwd of jullie ook zo’n magische wijsheid hebben? Hoe zorg jij ervoor dat de mogelijkheden je niet overrompelen? Deel het met me hieronder:)

Liefs, Susan

Susan Callaars denkt vaak ‘Is dit alles?’, en daarom is ze het roer aan het omgooien. De thema’s geluk en bewustwording komen vaak terug in haar blogposts, maar ze schrijft ook graag over haar parkiet Pip en alledaagse onderwerpen. Alles wat haar doet bruisen pakt ze aan en hierin neemt ze jullie mee!

blog-susan

Over Gastblogger

Af en toe deelt een gastblogger met je wat hij/zij mee maakt op het pad van bewustwording. Laten we elkaar inspireren. Gewoon omdat het kan:)

Meer van Gastblogger

30 jan Boos
9 jan Clean in 2017
12 dec Iets voor jezelf beginnen
5 dec Kracht van stilte

Bekijk alles van

Online Cursussen

Kadootjes

Gratis inspiratie

Coaching

Voor zelfliefde & innerlijke vrijheid

Massagetherapie

Van denken naar voelen

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.