Mijn Eerste Keer

Geschreven op 28 november 2016 door

12 jaar geleden kreeg ik een reiki behandeling van een vriend. Ik vond dat in eerste instantie maar raar en zweverig. En eerlijk gezegd ook een beetje eng. Ik onderging het meer voor hem dan voor mezelf. Na er wat lacherig over te hebben gedaan, kon ik me er uiteindelijk wel aan overgeven. Ik ontspande en liet los.

Ineens zag ik in gedachten een heel dik mannetje aan de massagetafel staan die mijn vriend hielp met het geven van reiki. In gedachten vroeg ik: “Uuh, weet je wel wat je aan het doen bent? Want ik vind dit maar eng.” Het dikke mannetje moest heel hard schuddebuikend lachen en zei: “Ik heb wel wat jaartjes ervaring”. Hij vertelde dat hij Boeddha was en er over een paar weken 2 weken een boeddhistische retraite in Nederland zou zijn. Ik moest daarheen, zei hij. Ik had die 2 weken vrij van werk, maar nog geen plannen. Nou, ik wist helemaal niets van het Boeddhisme en van het woord retraite had ik ook nog nooit gehoord. Thuis aangekomen zocht ik het op op internet. En jawel, er was inderdaad in die twee weken een retraite in Nederland. Ik besloot: dit is zo raar, dus ik moet dit doen:) Ik kocht een boekje over Boeddhisme en hup daar ging ik.

“Als de leerling er klaar voor is, zal de leraar verschijnen.”

Misschien niet altijd in de vorm van een Boeddha zoals bij mij, maar als een innerlijke stem die fluistert: doe het, waag de sprong.

Ik begreep de eerste dagen van de retraite echt totaal niet waar ze het over hadden. ’s-Avonds in mijn tentje zocht ik het op in mijn boek. Maar ook al begreep mijn hoofd het niet meteen, in mijn hart voelde het goed. Zonder woorden, in de stilte. De eerste dagen voelde ik me naakt, alle maniertjes die ik mezelf in het dagelijks leven aanmeet, vielen van me af. Wat er over bleef? Niet in woorden uit te drukken.

De afgelopen jaren ben ik regelmatig op retraite geweest. En steeds beter kan ik de stilte in mezelf ook thuis ervaren. Er is minder verschil tussen het actief mediteren en het gewoon zijn.

En nu.. wil ik dit fijne gevoel graag met jou delen♡

Van donderdag 12 tm zondag 15 januari 2017 kun je mee op de Bloem stilte retraite. Een weekend heerlijk voor jezelf. Om steeds iets stiller te worden en steeds beter te gaan voelen wat je hart je zegt. Met lekker vegetarisch eten, elke dag meditatie, yoga.. en tijd om te doen waar jij zin in hebt. Je kunt zwemmen in het verwarmde binnenzwembad, de sauna in, lekker wandelen over het strand. De retraite is op een prachtige locatie in Domburg.

Ben jij er klaar voor de stilte in jezelf te verdiepen? Om even alles los te laten en je onder te laten dompelen in rust?

Hier vind je meer info over de retraite en kun je je inschrijven.

Het lijkt me super gaaf deze ervaring met je te delen! Ga je mee?

Liefs,

Over Yvonne

Sinds 2010 coach ik mensen om meer innerlijke rust te ervaren. In mijn blogs deel ik mijn persoonlijke bewustwordingsproces met je.

Meer van Yvonne

19 okt Wat na #metoo?
2 okt Fysiek helen
27 jul Marsja het vonkje
10 jul Rose garden

Bekijk alles van

Online Cursussen

Kadootjes

Gratis inspiratie

Coaching

Voor zelfliefde & innerlijke vrijheid

Massagetherapie

Van denken naar voelen

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.