Slow down

Geschreven op 15 mei 2017 door

Je kent vast het gevoel wel. Dat je iets te druk bent. Jezelf voorbij haast. Je snakt naar rust, maar je hebt nog een hele to-do list. Nog even snel dit en dat regelen, maar ook gezellige afspraken met vrienden die je al een tijdje niet hebt gezien. En dat is eigenlijk ook wel weer leuk. Ook al ben je zo moe. En je moet ook nog keuzes maken over van alles en nog wat. Moet allemaal kunnen, want iedereen op Facebook lijkt dat ook te lukken, zo’n vol druk leven vol leuke momenten. En je kunt natuurlijk niet achterblijven. Hop, go for it!

“Everybody is out there but nobody is at home” – Sogyal Rinpoche

Jaren geleden was ik op een retraite in Zuid Frankrijk bij de Tibetaanse lama Sogyal Rinpoche toen hij deze woorden sprak. Wow, zo waar. Sindsdien sta ik er veel meer bij stil. Leef ik vanuit mezelf of ga ik aan mezelf voorbij?

Hoe druk ben jij?
♡ Leef jij helemaal in het moment vanuit jezelf en kun je het leven laten ontstaan?
♡ Of laat je je leven en ben je altijd wel bezig met het volgende wat je moet doen?

Voor mij is het een levenskunst om balans te bewaren in stappen zetten en rust nemen. Ik ben van nature nogal enthousiast aangelegd, dus soms kan ik zo opgaan in iets, dat ik daarna er echt ff van moet bijkomen. En, als ik een heftige tijd heb gehad zoals eind vorig jaar, dan weet ik inmiddels dat ik beter een pas op de plaats kan maken, dan doorgaan en doorgaan in een hoog tempo.

Waarom? Omdat leven met stress en/of onvrede gewoon geen goede vibe voortbrengt. Je creëert wat je van binnen bent. Dus als je chaos voelt en vanuit daar gaat creëren, zul je waarschijnlijk iets krijgen wat niet echt bij je past. Kijk maar, de wereld zit er vol mee;)

“Slow down to speed up”

Laatst was ik op vakantie. Heerlijk zwemmen in de zee, een boekje lezen op het strand en… rummikubben! Ken je dat spel nog met die steentjes met gekleurde cijfers er op? Ik vind dat dus echt kei leuk!! Wat ik sinds kort ook heb ontdekt, is dat rummikubben een geweldige manier is om mijn intuïtie te finetunen.

Als ik namelijk lukraak wat stenen pak, krijg ik vaak niet de stenen die ik echt nodig heb. Maar kijk ik eerst naar welk steentje ik het meest kan gebruiken, en stel ik me die voor, dan wordt het magisch. Bijvoorbeeld ik heb een blauwe en rode 2 en wil er nog een gele 2 bij, dan visualiseer ik de gele 2. Vervolgens kijk ik naar alle steentjes waaruit ik kan kiezen en voel ik vanuit mijn buik welke de gele 2 is. Die lijkt dan voor mij iets meer op te lichten. Ik voel dan gewoon welke het is. Probeer maar eens. Het werkt echt. Als je maar even dat moment pakt om te voelen. Oefening baart kunst.

Volgens mij is dat ook de kunst in ons leven. Om wat rustiger aan te durven doen en erop te vertrouwen dat dat juist winst op levert. Omdat je dan steeds beter kunt voelen wat de volgende stap voor je is om iets te creëren waar je echt blij van wordt.

Ga jij het deze week ook lekker rustig aan doen?

Liefs, Yvonne.

Over Yvonne

Sinds 2010 coach ik mensen om meer innerlijke rust te ervaren. In mijn blogs deel ik mijn persoonlijke bewustwordingsproces met je.

Meer van Yvonne

19 okt Wat na #metoo?
2 okt Fysiek helen
27 jul Marsja het vonkje
10 jul Rose garden

Bekijk alles van

Online Cursussen

Kadootjes

Gratis inspiratie

Coaching

Voor zelfliefde & innerlijke vrijheid

Massagetherapie

Van denken naar voelen

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.