Het hele jaar door een Vakantiegevoel

Geschreven door Susan Callaars Geschreven op 5 juli 2016 door

Het vakantiegevoel, dat is toch heerlijk.
Over een paar weken ga ik op vakantie naar mijn favoriete bestemming, Italië.
Uren kan ik me vermaken met het bekijken van foto’s van onze slaapplekjes, uitzichten en weersvoorspellingen. Ik maak plannetjes wat ik daar ga ondernemen en ik ga elke dag meer uitkijken naar het zwemmen in de zee, boekjes lezen bij het zwembad en het heerlijke eten. Op vakantie gaan vind ik gewoonweg fantastisch.

Laatst zat ik met mijn hoofd in de zon op een terrasje aan het IJ, samen met een van mijn liefste vriendinnen. Plots overviel mij het vakantiegevoel. Heerlijk, alleen jammer dat het zondag was en de dag daarna dus maandag. Ik besloot dat ik vaker een vakantiegevoel wil hebben, zodat de teleurstelling minder groot is dat het voorbij gaat. Maar hoe?

Het vakantiegevoel komt op momenten dat er niets moet, maar alles mag.
Op een normale dag moet ik nogal wat van mezelf, zoals het afvinken van mijn bingokaart. Op vakantie mag ik genieten van uitslapen, elke calorie die ik teveel eet en elke kans die ik voorbij laat gaan. Dan stap ik uit de ratrace van het dagelijks leven. Kortom, ik heb meer uitstapjes nodig. Daarbij hoef ik niet het hele land door te crossen of mijn weekend vol te plannen met doe-dingen, maar ik wil hier bewust tijd voor vrij maken. En dit valt te plannen! Als ik ervoor zorg dat mijn takenlijstje niet zo lang is en heldere doelen maak, dan is er genoeg tijd over voor rust. Een avondje niks plannen, dan kan ik genieten van het gevoel van vrijheid.

Op vakantie hoef ik ook niet te werken, logisch. Ik merk dat mijn werk mij soms opslokt, om meerdere redenen. Mijn werk is een deel van mijn identiteit geworden, waar ik niet perse heel blij van word. Naast mijn baan werk ik ook veel aan eigen projecten en deze belanden geregeld op een tweede spoor. Een vakantiegevoel is hier dus ver te zoeken. Daarom heb ik een kleine oplossing gevonden, die niet voor iedereen haalbaar is, maar waar ik super blij van word. Als ik terugkom van vakantie ga ik minder werken en heb ik zelfs af en toe een dagje vrij.
Laat het vakantiegevoel maar komen!

Liefs, Susan.

Susan Callaars denkt vaak ‘Is dit alles?’, en daarom is ze het roer aan het omgooien. De thema’s geluk en bewustwording komen vaak terug in haar blogposts, maar ze schrijft ook graag over haar parkiet Pip en alledaagse onderwerpen. Alles wat haar doet bruisen pakt ze aan en hierin neemt ze jullie mee!

blog-susan

Over Gastblogger

Af en toe deelt een gastblogger met je wat hij/zij mee maakt op het pad van bewustwording. Laten we elkaar inspireren. Gewoon omdat het kan:)

Meer van Gastblogger

30 jan Boos
9 jan Clean in 2017
12 dec Iets voor jezelf beginnen
5 dec Kracht van stilte

Bekijk alles van

Online Cursussen

Kadootjes

Gratis inspiratie

Coaching

Voor zelfliefde & innerlijke vrijheid

Massagetherapie

Van denken naar voelen

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.