Vrijheid Blijheid

Geschreven op 22 mei 2017 door

De zomer komt er aan. Als je naar beneden kijkt, zie je een klein buikje opbollen en je weet: tijd om de chocolade te laten staan en de sportschool in te duiken. Onvrede zet vaak aan tot een eerste stap. Maar om af te vallen, is er meer nodig: een goed gevoel. Want als je je doodongelukkig voelt, is de kans groter dat je op de bank blijft hangen en grijpt naar slecht eten.

Zo is het ook met andere dingen die je wilt veranderen. Of het nu om een relatie gaat, een baan, of wat voor droom je ook hebt: alles begint in jezelf. It’s all in the mind. En helemaal hip, deze universele bestelservice. Houd voor ogen wat je graag wilt, visualiseer het, en het je universum regelt het voor je.

Heel eerlijk, ik kan daar niet zoveel mee. Althans, niet met de gematerialiseerde versie. Want, als het zo makkelijk zou gaan, dan zou je allang die droombaan hebben toch? Kennelijk zit er ergens een overtuiging in jezelf die het hebben van je droombaan blokkeert. Interessanter en effectiever lijkt het me te kijken naar waarom je die baan nog niet hebt. Als je de overtuigingen die je (onbewust) hebt, op kunt ruimen, dan pas kan het leven echt door je heen gaan stromen. En die droombaan.. het kan zomaar zijn dat er dan nog iets veel vetters op je pad komt!

Visualiseer ik dan helemaal niet? Jawel, maar niet zo concreet, van ik wil dit, ik wil dat. Al zou een mintgroene Fiat 500 wel heel welkom zijn;) Ik vraag me steeds opnieuw af: hoe wil ik me voelen? Wat is voor mij belangrijk? Vrijheid, blij zijn en liefde zijn voor mij het aller belangrijkste. Als ik een drukke dag voor de boeg heb en ik word wakker met een to do lijstje, dan stem ik eerst af op het gevoel van vrij en blij zijn. Ik begin met iets leuks in plaats van met iets wat als moeten voelt. Uit liefde voor mezelf. En dan loopt de dag zoveel relaxter dan wanneer ik dat niet doe. Lukt natuurlijk niet altijd, maar dan vraag ik me achteraf wel af: damn, wat staat er in de weg van dit gevoel? Waar blokkeert het in mij? En wat kan ik daar aan doen? Werkt super goed! Daarnaast, met je af en toe niet zo blij voelen is niets mis. Het moet ook geen wegdrukken van emoties worden. Juist als je je mindere momenten er kunt laten zijn, kun je daarna weer veel blijer zijn omdat het zo lekker op ruimt als je je er bewust van bent:)

Op welke drie woorden wil jij je afstemmen?

Liefs, Yvonne.

PS. Van de week kwam ik dit filmpje tegen wat er mooi op aan sluit:

Over Yvonne

Sinds 2010 coach ik mensen om meer innerlijke rust te ervaren. In mijn blogs deel ik mijn persoonlijke bewustwordingsproces met je.

Meer van Yvonne

19 okt Wat na #metoo?
2 okt Fysiek helen
27 jul Marsja het vonkje
10 jul Rose garden

Bekijk alles van

Online Cursussen

Kadootjes

Gratis inspiratie

Coaching

Voor zelfliefde & innerlijke vrijheid

Massagetherapie

Van denken naar voelen

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.